Werkwijze

De kennismaking:

Om te zien of de honden en wij het met elkaar kunnen vinden, spreken we eerst af op de hei om samen te wandelen. Als dat bevalt lopen we na de wandeling door naar ons huis zodat je kunt bekijken of je de omgeving fijn vindt.

In overleg bekijken we wat fijn en nodig is voor je hond om te wennen. Misschien eerst een dagdeel, een hele dag, of meerdere dagen  (gewoon tarief) . Dan kunnen we ook zien hoe je hond reageert zonder eigenaar en of het goed gaat met de andere honden.

Het vervolg:

Samen met een beperkt aantal honden, inclusief onze eigen hond, hebben we meerdere wandelingen per dag. Nadat alle honden zijn gebracht, lopen we de straat uit naar de Hoorneboegse hei. De honden hoeven dus niet in een busje. De 1e wandeling varieert van tijdsduur tussen 1,5 en 2 uur en later op de dag meestal 3 kwartier tot 1 uur. Op de hei lopen we langzaam zodat er volop gelegenheid is om heerlijk te snuffelen.

Na de ochtendwandeling krijgen alle honden eten (voerbakken zijn aanwezig) en kunnen dan luieren, slapen of spelen in ons huis en de tuin. Ze zitten niet in een kennelhok maar mogen los rondlopen. Rond 14.30 uur gaan we voor de 2e wandeling naar de hei. Ik ben de hele dag aanwezig, de honden zijn nooit alleen in huis.

Logeren:

Logeren voor de honden die al regelmatig komen: eerst een proefnachtje slapen. Dan kunnen we beoordelen of je hond rustig blijft en niet in paniek raakt zonder eigen baasjes en huis. De hond mag gewoon in de huiskamer slapen. Als blijkt dat het proef slapen veel stress veroorzaakt, kunnen we, in overleg, het vertrouwen opbouwen. Zodat je hond weet dat het fijn is om in Hondenhuis Hoorneboeg te logeren en dat het baasje altijd weer terug komt voor het ophalen, ook fijn 🙂