Werkwijze

De kennismaking:

Om te zien of de honden en wij het met elkaar kunnen vinden, spreken we eerst af op de hei om samen te wandelen. Het is goed om te zien of de honden het kunnen vinden. Als dat wederzijds bevalt lopen we na de wandeling door naar ons huis zodat je kunt bekijken of je de omgeving fijn vindt. Soms is het prettig om eerst nog een keer samen te wandelen. 

In overleg bekijken we wat fijn en nodig is voor je hond om te wennen. Misschien eerst een dagdeel, een hele dag, of meerdere dagen  (gewoon tarief) . Dan kunnen we ook zien hoe je hond reageert zonder jou, de eigenaar, en of het goed gaat met de andere honden. De ene hond went wat sneller dan de andere en dat is oké. We kijken naar de behoefte van de hond en niet naar wat standaard is.

Het vervolg, de dag indeling:

Zodra alle honden van die dag zijn gebracht, lopen we met onze kleine ‘dag-roedel’ de straat uit naar de Hoorneboegse hei in Hilversum. De honden hoeven dus niet in een busje. Op de hei gaan we heerlijk wandelen. We lopen langzaam zodat er volop gelegenheid is om fijn te snuffelen.

Na de ochtendwandeling krijgen alle honden eten (voerbakken zijn aanwezig) en kunnen dan luieren, slapen of spelen in ons huis en de tuin. Ze zitten niet in een kennelhok maar mogen los rondlopen. We zijn de hele dag aanwezig en begeleiden waar nodig het spelen en de interactie. De honden zijn nooit alleen in huis.

Tussen 14.00 en 14.30 uur gaan we weer wandelen. Dit is een kleiner wandelrondje. Wel met nog genoeg tijd om nog even lekker te snuffelen, een plasje te doen enzovoort.

Handig om te weten: De ochtend wandeling varieert van tijdsduur tussen 1,5 en 2 uur en met de middag wandeling gaan we meestal 3 kwartier tot 1 uur lopen. Vanzelfsprekend worden de wandelingen aangepast bij slechte weersomstandigheden.

Quote:”Betrouwbaar, zorgzaam en liefdevol. Beter kunnen wij dit niet omschrijven. Aandacht, warmte en geborgenheid is wat onze hond verdient en wat hij ook krijgt. Twee keer in de week en in de vakantie gaat Bob er kwispelend naar toe en komt hij kwispelend weer terug. Kortom; beter kan niet”. Godelieve en Brucht Groenhof

Logeren:

Logeren is alleen voor de honden die op een vaste dag komen (of al jaren lang weekendgast zijn). Dit is pas nadat er een proefnacht slapen is geweest (gewoon tarief). Dan kunnen we beoordelen of je hond rustig blijft en niet in paniek raakt zonder eigen baasjes en huis. De hond mag gewoon in de huiskamer slapen. Als er de inschatting of verwachting is dat het proef slapen veel stress veroorzaakt, kunnen we, in overleg, het vertrouwen opbouwen. Bijvoorbeeld: Eerst wat langer blijven, dan een avond, dan een nacht. Zodat je hond weet dat het fijn is om in Hondenhuis Hoorneboeg te logeren en dat het baasje altijd weer terug komt voor het ophalen, ook fijn 🙂

Handig om te weten: De regel van het Goois Natuurreservaat dat er per persoon maar 3 honden mee de hei op mogen is van invloed op de logeer mogelijkheden. Verder zijn we niet beschikbaar voor ad-hoc logeren of vakantieoppas. Uw hond krijgt dus alleen met honden te maken die al bekend zijn van de vaste ‘dag-roedel’.

Zie ook onze Facebook en Instagram pagina.

Facebook
Facebook
Instagram